Disneys 'Snow White'-actrice Rachel Zegler is enorm in opspraak, maar waarom? (2024)

Volgend jaar brengt Disney een live-action versie van hun klassieke tekenfilm Snow White uit. Actrice Rachel Zegler kruipt hiervoor in de huid van de prinses, maar heeft zich tijdens haar perstour meermaals enorm (en dat is nog zacht uitgedrukt!) kritisch uitgesproken over het verhaal.

Rachel Zegler speelt Sneeuwwitje, maar wie is zij?

Voor we een duik nemen in de controversie rondom Disneys nieuwste film Snow White, moeten we eerst even kijken naar de actrice die dit allemaal veroorzaakt. Rachel Zegler (22) is een actrice en zangeres die op 3 mei 2001 werd geboren in New Jersey. Ze heeft haar naam te danken aan Rachel Green, het karakter van Jennifer Aniston in Friends. (Dat is echt waar.) De 22-jarige mag dan in Amerika geboren zijn, haar roots liggen in Colombia en Polen.

Al op jonge leeftijd begon Zegler haar carrière door rollen te vertolken in diverse schoolmusicals. Haar Hollywood-doorbraak kwam echter in 2018 op het moment dat de toen 16-jarige auditie deed voor de verfilming van West Side Story. Uiteindelijk werd zij, uit 30.000 anderen, gekozen voor de rol van Maria. Dit bezorgde haar ook een aantal awardnominaties en uiteindelijk won ze de Golden Globe voor Beste Actrice in een Motion Picture Comedy of Musical in 2021, en schreef hiermee meteen geschiedenis als de eerste actrice van Colombiaanse komaf en tevens de jongste actrice die de prijs in de wacht sleepte.

Verder kun je Zegler hebben gezien als Anthea in superheldenfilm Shazam! Fury of the Gods en verschijnt ze binnenkort in de films The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes, Paddington in Peru en Snow White.

(De tekst loopt door onder de post.)

Ze trekt enorm veel aandacht, op de verkeerde manier

Zo, hoe zit het precies met Snow White? Zoals je misschien hebt meegekregen is er veel kritiek op Zeglers interviews gekomen. Hierheen heeft ze zich meermaals kritisch uitgesproken over het originele Disney-verhaal van de prinses, en haalt ze ook nog eens uit naar haar mannelijke tegenspeler Andrew Burnap, die prins Jonathan speelt.

In een interview onthult Zegler dat ze de originele tekenfilm uit 1937 'haatte'. Ze zou daarnaast 'bang' zijn geweest voor het 'rare' verhaal. Ook noemt ze de prins die Sneeuwwitje wakker kust een 'stalker'. Volgens de hoofdrolspeelster draait de live-action niet om 'gered' worden, maar om in je kracht staan.

'Sneeuwwitje droomt niet van ware liefde, maar ze droomt van het worden van de leider waarvan ze weet dat ze die kan zijn,' deelde ze op de rode loper bij de D23 Expo eerder dit jaar. In een ander interview zei ze dat het origineel 'extreem gedateerd is als het aankomt op vrouwen in krachtige rollen.'

Disney-fans moeten helemaal niks hebben van Zeglers zelfingenomen houding en noemen haar een neppe feminist. Daarnaast vinden velen dat de actrice niet thuis hoort in de film omdat ze het origineel niet goed bestudeerd heeft. Of dat gebaseerd is op haar recente kijkgeschiedenis of die uit het verleden, is onduidelijk.

De kritiek die Zegler uit op het verhaal van haar eigen Disney-film kan nog eens nadelige gevolgen hebben voor de bezoekersaantallen, vertelt PR-expert Nick Ede aan de Daily Mail. 'Ze is niet de beste persoon om de film te promoten. En kiest er actief voor om het verhaal te verpesten.'

Oh, en dan is er nog het feit dat ze Latijns-Amerikaans is

Dit is overigens niet de eerste keer dat Zegler zich negatief uitlaat over een project waar ze zelf onderdeel van uitmaakt. In een interview met The Hollywood Reporter sprak ze over hoe ze een rol in Shazam! bemachtigde. 'De realiteit is dat we middenin een pandemie zaten en ik niet werkte en geen klus kon boeken, omdat West Side Story nog niet was uitgekomen. Ik had het werk nodig, ik ben heel serieus.' Oftewel: het was deze rol aanpakken of niet werken. Yikes.

Hoe dan ook, Zegler is kritisch op de film, maar fans zijn vooral kritisch op haar. Niet alleen haar houding geeft hen aanstoot, ook het feit dat de 22-jarige van deels Latijns-Amerikaanse afkomst is, is een groot struikelblok; Sneeuwwitje is van origine Duits.

De racistische kritiek wordt niet getolereerd door de actrice én Disney. Zo zei Zegler in een inmiddels verwijderde tweet: 'Ja, ik ben Sneeuwwitje. Nee, ik ga mijn huid niet bleken voor een rol.' Marc Webb, regisseur van de Disney-film, hield ook zijn mond niet dicht en sprak over Rachels 'kracht, intelligentie en optimisme'. Zij is voor hem de juiste actrice voor de iconische rol.

Disneys 'Snow White'-actrice Rachel Zegler is enorm in opspraak, maar waarom? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terence Hammes MD

Last Updated:

Views: 6052

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terence Hammes MD

Birthday: 1992-04-11

Address: Suite 408 9446 Mercy Mews, West Roxie, CT 04904

Phone: +50312511349175

Job: Product Consulting Liaison

Hobby: Jogging, Motor sports, Nordic skating, Jigsaw puzzles, Bird watching, Nordic skating, Sculpting

Introduction: My name is Terence Hammes MD, I am a inexpensive, energetic, jolly, faithful, cheerful, proud, rich person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.